ITE 2022, London – poziv

ITE 2022

INTERNATIONAL INVENTION and TRADE EXPO

London, Ujedinjeno Kraljevstvo, 28.-29. rujan 2022.

PREUZMITE

Pozivno pismo ITE 2022 – Prijavni obrazac ITE 2022

ITE poziva inovatore, poduzetnike i investitore iz cijelog svijeta, jednom godišnje u London,  u POSLOVNO, INDUSTRIJSKO I FINANCIJSKO SREDIŠTE SVIJETA

ITE, britanska izložba inovacija i poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem predstavlja živu i online platformu za povezivanje inovatora i znanstvenika s poslovnom zajednicom i to u Londonu. To poslovno središte svijeta pravi je prozor u svijet biznisa i novih tehnologija.

Nakon teških 2020. i 2021.g. i online izvedbe, ITE se vrača i onsite, živim izdanjem izložbe, vjerujemo na tragu iznimnih uspjeha iz 2019.godine. Bit će to obnovljeno mjesto razmjene znanja, iskustva i poslovno-financijskih ponuda 28 država sudionica i Ujedinjenog Kraljevstva.

Britansko tržište nudi iznimne, teško usporedive mogućnosti komercijalizacije inovacija. UK se s pravom može nazvati domovinom tehničko-tehnoloških inovacija u suvremenom smislu. To je ishodišna točka prvih dviju industrijskih revolucija. No značaj britanskog tržišta nema samo povijesnu, nego i jaku aktuelnu dimenziju. Velika Britanija nakon BREXIT-a, suprotno zlogukim prorocima, nudi još i više!

ITE 2022 poziva inovatore, znanstvenu zajednicu, start-upove, inovativne poduzetnike, škole i mlade inovatore, udruge inovatora, financijske institucije i potporne organizacije iz UK i cijelog svijeta na predstavljanje svojih inventivnih i poduzetničkih dostignuća. ISKORISTITE I VI BAREM DIO OVIH MOGUĆNOSTI!

OCJENJIVANJE

Organizatori predviđaju niz odličja u sklopu “INVENTION and INNOVATION AWARDS 2022”, a prema izboru brojnog stručnog međunarodnog ocjenjivačkog suda, uz brojne inozemne nagrade. Predviđene kategorije su: industrija, industrijska oprema, elektronika, energetika, tekstilna industrija, metalurgija, građevinarstvo, transport, logistika, pakiranje, automobilska industrija, kemija, biotehnologija, nanotehnologija, zaštita okoliša, zdravlje, medicina, fitnes, prehrambena industrija, IT, komunikacije, sigurnost, financijske i poslovne usluge, mladi inovatori….

UMJESTO ZAKLJUČKA

ITE 2022 je prava prigoda za predstavljanje najboljih hrvatskih inovacija, znanstvenih dostignuća i novih proizvoda na britanskom tržištu koje nudi neusporedive mogućnosti. Međunarodno iskustvo organizatora i potpora WIIPA (Svjetske organizacije udruga inovatora) jamči visoku, svjetski vrijednu razinu ove manifestacije!

Pozivamo Vas na sudjelovanje u vjerujemo novom velikom međunarodnom uspjehu hrvatskih inovatora i poduzetnika.

SAVEZ HRVATSKIH INOVATORA

SAVEZ INOVATORA ZAGREBA

E-NNOVATE 2022, Poljska – poziv

E-NNOVATE 2022
SVJETSKA IZLOŽBA ZNANSTVENIH I GOSPODARSKIH INOVACIJA

Bydgoszcz, Poljska, 08.-10. lipanj 2022.

PREUZMITE

Pozivno pismo E-NNOVATE 2022 – Prijavni obrazac E-NNOVATE 2022

ŠTO JE E-NNOVATE?

Nova izložba inovacija, koju uključujemo u program umjesto INTARG-a. Ovo je vrlo suvremeni koncept izložbe osobito komercijalno orijentiran, koji povezuje klasičnu izložbu s online platformom stvorenom za široku međunarodnu komercijalizaciju inovacija. Uz to, Izložba će imati niz obrazovnih sadržaja, koji bi sudionicima trebali pružiti niz novih znanja o međunarodnom marketingu inovacija i pravu  industrijskog vlasništva.

KADA I GDJE?

Bydgoszcz, University of Technology, Poljska

08. – 10. lipanj 2022.

OČEKIVANI IZLAGAČI

Izložba je namijenjena znanstvenicima, fakultetima, istraživačkim institutima, start-upovima, školama

OCJENJIVANJE

Stručni međunarodno orijentirani ocjenjivački sud s brojnim poljskim i inozemnim znanstvenicima dodjeljuje zlatne, srebrne i brončane medalje uz niz posebnih nagrada i sponzoriranih odličja inozemnih izaslanstava iz cijelog svijeta.

PROGRAMSKI SADRŽAJI E-NNOVATE

Ovogodišnju izložbu čine 2 dijela:

  • ONLINE izdanje (02.-03.lipnja) za izlagače koji neće moći osobno sudjelovati. Ovaj oblik međunarodne prezentacije je bio vrlo uspješan 2021.g. s 23.000 posjetitelja i 170.000 pregleda portala i sjajno organiziranima B2B sastancima
  • ŽIVO izdanje, kao klasična izložba namijenjena izravnom povezivanju znanstvenika i inovatora s poslovnim posjetiteljima

HRVATSKA NA E-NNOVATE

Ovo je treće sudjelovanje hrvatskih inovatora i znanstvenika na ovoj izložbi, ali prvi puta na ŽIVOJ, klasičnoj izložbi. Ranija sudjelovanja na online izdanjima izložbe rezultirala su vrijednom međunarodnom online promidžbom i nizom sjajnih odličja.

UMJESTO ZAKLJUČKA

Ovo je prava prigoda za organizirano predstavljanje i komercijalizaciju inovacija na poljskom i okolinim tržištima.

Veličina poljskog tržišta i najbolji uspjesi u korištenju EU fondova, što je značajno unaprijedilo poljsko inventivno poduzetništvo, najava su velikih mogućnosti za komercijalizaciju hrvatskih inovacija i novih proizvoda.

SAVEZ INOVATORA ZAGREBA

EUROINVENT 2022, Rumunjska – poziv

EUROINVENT 2022
EUROPSKA IZLOŽBA STVARALAŠTVA I INOVATORSTVA

IASI, Rumunjska, 26.-28. svibanj 2022.

NAKON DUGE ONLINE FAZE, NAPOKON PONOVNO “ŽIVA IZLOŽBA”

PREUZMITE

Pozivno pismo EUROINVENT 2022 – Prijavni obrazac EUROINVENT 2022

ŠTO JE EUROINVENT?

Europska izložba stvaralaštva i inovacija okuplja inovatore, znanstvenike-istraživače, studente i učenike inovatore iz Rumunjske i okolnih europskih država.

ORGANIZATORI

Rumunjski forum inovatora i EUROPE DIRECT /Infocentar Europske komisije/ uz potporu rumunjskih znanstvenih ustanova.

MJESTO ODRŽAVANJA

IASI, Rumunjska, CULTURAL PALACE

VRIJEME ODRŽAVANJA

26.-28. svibanj 2022.

KATEGORIJE IZLOŽAKA

Naglasak EUROINVENT-a je na znanstvene inovacije.

Zaštita okoliša; Energija i održivi razvitak; Poljoprivreda i prehrambena industrija; Medicina-zdravlje-kozmetika; Industrijska i laboratorijska oprema; Strojarstvo i metalurgija; Građenje; Zrakoplovstvo – automobilska industrija – transporti; Kemija i tekstilna industrija; Informacijska tehnologija i komunikacije; Oglašavanje i tiskanje; Sigurnost i zaštita; Sport – igre – zabava.

ZAŠTO NA EUROINVENT

Euroinvent je u petnaest godina postojanja postao važna međunarodna izložba inovacija pod pokroviteljstvom Svjetske organizacije inovatora WIIPA, koja okuplja sve više inovatora i njihovih organizacija iz cijelog svijeta. Organizatori, napokon na „ŽIVOJ“ izložbi na tradicionalan, dokazano najbolji način očekuju 500 izložaka iz 40 država.

MEĐUNARODNA ZNANSTVENA KONFERENCIJA

U sklopu Euroinventa, održava se već tradicionalna, osma Međunarodna znanstveno-istraživačka konferencija s pozivom za predstavljanje inovativnih znanstvenih dostignuća u oblasti inžinjerstva i znanosti materijala. Već je potvrđeno sudjelovanje znanstvenog tima sa zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta na čelu s prof.dr.sc. Dubravkom Rogaleom. Poziv je otvoren i ostalima!

ODLIČJA

Organizatori pripremaju niz vrijednih nagrada. Uz uobičajene medalje, tu je i niz posebnih odličja (Velika nagrada, najbolji domaći i inozemni izlagač, najbolji mladi inovator, najuspješnija dama, najstariji sudionik).

DODATNE POGODNOSTI

Savez inovatora Zagreba je uspostavio primjerenu suradnju s Rumunjskim forumom inovatora, što jamči značajno mjesto hrvatskih izlagača na EUROINVENT-u. Biti će to uzvratni posjet nakon uspješnog sudjelovanja Rumunjskih inovatora na INOVA 2009-2021. Našim izlagačima nudimo iznimno povoljne uvjete izlaganja uz povoljnu kotizaciju i prigodne uvjete puta i boravka u IASIJU.

Očekujemo Vaše sudjelovanje i radujemo se zajedničkom uspjehu.

SAVEZ INOVATORA ZAGREBA