Dani Marcela pl. Kiepacha

U Križevcima smo, u sklopu Dana Marcela pl. Kiepacha sudjelovali na izložbi inovacija „KIEPACHONOVACIJA“.  Ova je manifestacija zamišljena kao obilježavanje djela velikog križevačkog inovatora s početka 20. stoljeća i poticanje inovatorstva u lokalnim školama i među poduzetnicima.

Savez inovatora Zagreba je uz Savez hrvatskih inovatora bio partner izložbe. Prikazali smo 20 zagrebačkih inovacija uz prateće video zapise o zaštiti prava industrijskog vlasništva, komercijalizaciji inovacija, mrežnoj platformi inova-croatia.hr i portalu kreativno.hr

U vrijeme izložbe razgovarali smo s učenicima i mentorima iz Gospodarskog veleučilišta u Križevcima, osnovnih škola i srednje strukovne škole Đurđevac o mogućnostima njihovog sudjelovanja na izložbama u organizaciji Saveza.

U razgovorima s čelnicima Udruge inovatora „Marcel pl. Kiepach“ smo otvorili perspektive suradnje u sklopu Saveza hrvatskih inovatora.

Izložba je bila vrlo dobro pripremljena i izvedena, pa očekujemo nastavak suradnje s organizatorima i križevačkim inovatorima.