IZLOŽBA INOVACIJA UČENIKA ZAGREBAČKIH OSNOVNIH, SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
Zagreb

INOVA-MLADI slika

ŠTO JE IZLOŽBA INOVA-MLADI?

Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001.godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.

CILJEVI IZLOŽBE

Okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama,  udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti. Očekujemo inovacije u tehničkim predmetima, ali i novosti iz svih ostalih programa.

  • okupiti mentore s inovacijama vezanim uz nastavni proces ili nastavni program
  • izložiti inovacije mladih Zagrepčana javnosti: televizija, radio, dnevne i tjedne novine objavile su niz priloga o izložbama INOVA-MLADI
  • izabrati i nagraditi najbolje za međunarodne promocije hrvatskih inovacija; mlade koji će nastavljati zlatni niz hrvatskih inovatora na izložbama diljem svijeta

Novije kategorije izlaganja su inovacije u software-u za učenike srednjih škola i studente s fakulteta i visokih škola, te izložba odabranih maturalnih i završnih radova.

BOGAT I ATRAKTIVAN PROGRAM NAGRAĐIVANJA

Svi sudionici Izložbe dobivaju priznanja, a najbolji brojne nagrade:

  • zlatne, srebrne i brončane medalje
  • putovanja i sudjelovanja na velikim međunarodnim izložbama inovacija
  • sudjelovanje najboljih na hrvatskom salonu inovacija INOVA-BUDI UZOR i nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Kastvu
  • veliki prijelazni pokal školi pobjedniku INOVE-MLADI

Najboljeg od najboljih, pobjednika INOVE proglašava se MLADIM ZAGREBAČKIM INOVATOROM GODINE!