Vodeća azijska izložba inovacija MTE 2018

Veliki uspijeh hrvatskih inovatora u Maleziji

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su na velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija, MTE 2018, u Kuala Lumpuru, Malezija, novi veliki uspjeh. MTE je ove godine okupio oko 600 inovacija iz Malezije i 17 država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom tržištu. Za 7 predstavljenih najboljih hrvatskih inovacija i novih proizvoda, izlagači, svi iz Zagreba, su osvojili ukupno 11 odličja, Best Award, glavnu nagradu, 2 zlata, 2 srebra, 2 bronce i 3 posebne nagrade. Organizatori su hrvatski izložbeni prostor ocijenili drugim najboljim na izložbi i za to uručili posebno priznanje Hrvatskoj gospodarskoj komori i Savezu inovatora Zagreba.

Najbolji hrvatski izlagač bio je Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o. sa inovacijom „Rudarski buldozer – MVD-XLPD“. Osvojio je Best Award i zlatnu medalju. Vrijednost uspijeha Vjekoslava Majetića osobito je u nizu poslovnih razgovora i vrlo ozbiljnom interesu za izvoz na tržišta jugoistočne Azije. Zlatna odličje osvojila je i Sanja Lončarek, za inovaciju „LELS – drvene natikače s promjenjivim gornjištem“.

Srebrne medalje osvojili su Mirjana Brlečić, PRIRODA LIJEČI d.o.o. za inovaciju „HYALURON+VITAMINS intenzivna revitalizirajuća linija“ i Zvonimir Viduka, ALTPRO d.o.o. za inovaciju „Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP“. Ova inovacija dobila je i posebnu nagradu iranskog izaslanstva.

Brončane medalje osvojili su Melita Pavlek-Moćan i Mira Moćan, COSMEL d.o.o. za inovaciju „OMEGA 6 CREAM – HYDRO za suhu i dehidriranu kožu“ i Pavao Potočki za inovaciju „MINI ELEKTRONSKI BOX“.

Marian Ciprian Mitrić, s mentorom Goranom Ecimovićem iz I. tehničke škole Tesla – Zagreb, još jednom je dokazao koliko je cijenjena kreativnost i znanje mladih hrvatskih inovatora. Nagrađen je posebnom diplomom i nagradom iranskog izaslanstva za inovaciju „Glasovni termometar“.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Maleziji g. Krešo Glavač sa suradnicima pružio je veliku potporu hrvatskim izlagačima u pripremi i za vrijeme trajanja izložbe kroz poslovnu promidžbu hrvatskih inovativnih proizvoda prema malezijskim tvrtkama. Veleposlanstvo RH će i nakon završetka izložbe vršiti poslovnu promidžbu hrvatskih inovacija i novih proizvoda na tržištu država jugoistočne azije, ASEAN. Osobito su izgledni poslovni razgovori održani u Veleposlanstu RH u Kuala Lumpuru s visokim bangladeškim državnim izaslanstvom zainteresiranim za komercijalizaciju proizvoda DOK-ING i PRIRODA LIJEČI. Gospodin Glavač je na svečanosti dodjele nagrada uručio posebne hrvatske nagrade najboljim inovatorima iz Malezije i Irana.

U sklopu XV. Inovacijske misije Hrvatske gospodarske komore, koju je vodio g. Gojko Jelavić, voditelj Odjela za poduzetništvo i inovacije HGK, organizirani su izravni B2B sastanci hrvatskih inovatora i azijskih poduzetnika s ciljem komercijalizacije hrvatskih inovacija te na poticanje poslovne suradnje između Hrvatske, Malezije te općenito zemalja Jugoistočne Azije. Hrvatske tvrtke koje su sudjelovale na Inovacijskoj misiji su Dok–ing, Altpro, Priroda liječi i Cosmel. Hrvatska gospodarska komora sustavno ulaže napore i potiče rad hrvatskih inovatora, a primarni cilj istih usmjeren je upravo na komercijalizaciju inovacija i izvoz hrvatskih proizvoda naglasio je g. Jelavić.

Hvatsko izaslanstvo predstavilo je 43. hrvatski salon inovacija INOVA – BUDI UZOR 2018, koji se u studenom o.g. održava u Zagrebu. Najveća hrvatska izložba inovacija privući će prema obećanjima voditelja nacionalnih izaslanstava, veliki broj inovatora iz Malezije, Indonezije, Singapura, Irana i Tajvana.

Hrvatski nastup na MTE 2018 organizirali su Savez hrvatskih inovatora, Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora, uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.

Tijekom izložbe pretstavnici hrvatskih organizatora su dogovorili posebnu promidžbu jubilarnog, 10. hrvatskog sudjelovanja na ovoj prestižnoj izložbi 2019.g. Po prvi puta u 18 godišnjoj povijesti MTE, izložba će imati zemlju partnera, Hrvatsku.

Hrvatski inovatori vraćaju se u Zagreb letom iz Londona u nedjelju, 25. veljače u 11:45 sati.

 

PREUZMITE

>>>> MTE 2018 Popis izlagača s nagradama <<<<<

 >>>>> MTE 2018 Fotografija izaslanstva <<<<<