iCAN 2018 – MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA

VELIKI USPJEH HRVATSKIH INOVATORA U KANADI 

Hrvatski inovatori su prvi puta nastupili na međunarodnoj izložbi inovacija i natjecanju inovatora iz 42 države svijeta iCAN 2018 u Torontu. Devet naših inovatora i poduzetnika, osvojilo je ukupno 12 prestižnih odličja. Hrvatski pobjednik je MELITA PAVLEK-MOĆAN i MIRA MOĆAN, COSMEL d.o.o. s inovacijom “C COLLAGEN CREAM C-VITAMIN + HYALURON SKIN MATRIX REPAIR”. Osvojili su Posebnu nagradu “Best Invention Award” i zlatno odličje.

Zlatni hrvatski inovatori su: ZVONIMIR VIDUKA, ALTPRO d.o.o za inovaciju “ŽELJEZNIČKO CESTOVNI PRIJELAZ RLC23”; VJEKOSLAV MAJETIĆ, DOK-ING d.o.o. za inovaciju “RUDARSKI BULDOŽER – MVD-XLPD”; MIRJANA BRLEČIĆ, PRIRODA LIJEČI d.o.o. za inovaciju “HYALURON+VITAMINS INTENZIVNA REVITALIZIRAJUCA LINIJA” i TOMISLAV BRONZIN, CITUS d.o.o. za inovaciju “C@N Motion Smart Customer Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality”.

Srebrna odličja osvojili su: ALMIR KARABEGOVIĆ, ADLEJA d.o.o. za inovaciju “KONTRACEPCIJSKA SPIRALA ZA PSE”; Učenik Poštanske i telekonumikacijske škole JAKOV DAMJANOVIĆ, Mentori: Željko Šafran i Drago Jurin za inovaciju “MJERILO pH VRIJEDNOSTI TLA” i MATEJ BOŠNJAK za inovaciju “UMJERAVANJE KUTA I NAGIBA”. MARKO KRAVAR, TERMIST d.o.o. za inovaciju “NAUTIČKA OPREMA” osvojio je brončano odličje.

Osobito smo ponosni na izuzetne uspjehe, srebrne medalje mladih zagrebačkih inovatora Jakova Damjanovića i Mateja Bošnjaka, koji su osvojili i Posebne nagrade “Special Inventor Award”.

Za detaljne opise nagrađenih inovacija, posjetite mrežne stranice Saveza inovatora Zagreba // www.savez-inovatora-zagreba.hr //

Značaj ovog uspjeha ogleda se u činjenici rekordnog broja država sudionica iCAN-a i izuzetnog sustava ocjenjivanja. Sustav je temeljen na ozbiljnom istraživanju podataka o svakoj inovaciji. Tako ozbiljna analiza izložaka, nije moguća na ostalim izložbama inovacija jer ocjenjivači nemaju dovoljno vremena za pravu analizu. U slučaju iCAN, svi podatci o izlošcima dostavljani su 75 dana prije početka izložbe.

Izložbu je organizirao “TISIAS”, međunarodna udruga inovatora iz Toronta uz potporu “IIC”, kanadske inovativne inicijative i “The Inventor’s Circle”, lokalne organizacije inovatora. Sve to, uz svjetskog pokrovitelja WIIPA, bili su razlozi uspješne izložbe uz značajnu poslovnu posjetu. Ovogodišnje izdanje iCAN-a je privuklo 12000 registriranih posjetitelja.

Slogan Izložbe “Anyone Ean Invent”, (svatko može inovirati) temeljna je platforma za okupljanje brojnih kanadskih inovatora, istraživača, znanstvenika, studenata, sve većeg broja inovatora iz cijelog svijeta s ciljem predstavljanja njihovih dostignuća poslovnoj javnosti. Među uspješnim kanadskim poduzetnicima, velik je broj Hrvata, pa je to jedan od razloga sudjelovanja na “iCAN-u”. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Odjelom za poduzetništvo i inovacije, pripremili smo poslovnu konferenciju na marginama iCAN-a 31. kolovoza, uz odziv brojnih poduzetnika zainteresiranih za komercijalizaciju hrvatskih inovacija i novih proizvoda na kanadskom i američkom tržištu.

iCAN je sudionicima ponudio i iznimno interesantne i stručne obrazovne sadržaje, među kojima ističemo seminar o primjerenom obliku brendiranja inovacija i novih proizvoda, uspješnog američkog inovatora i poduzetnika Howarda A. Lima.

Brojna izaslanstva inovatora iz cijelog svijeta su sjajno reagirala na predstavljanje ovogodišnjeg hrvatskog salona inovacija, INOVA-BUDI UZOR, koji se u studenome održava u Zagrebu s najavom masovnih  dolazaka inovatora iz cijelog svijeta.

I ovaj uspješni nastup hrvatskih inovatora u organizaciji Saveza hrvatskih inovatora, Saveza inovatora Zagreba i Hrvatske gospodarske komore, svojom je velikom potporom omogućio Grad Zagreb.

Hrvatsko izaslanstvo slijeće u zagrebačku zračnu luku 04. rujna 2018. u 18.30 sati letom iz Varšave.

Savez inovatora Zagreba
Predsjednik
Mr.sc. Ladislav Prežigalo

PREUZMITE

Popis izlagača s nagradama iCAN 2018

Opisi inovacija iCAN 2018