TAIWAN INNOTECH EXPO 2018 – najveća svjetska izložba inovacija
Taipei, Taiwan

Veliki uspjesi hrvatskih inovatora 

6 hrvatskih inovatora i poduzetnika ostvarilo je niz velikih uspjeha na TAIWAN INNOTECH EXPO, najvećoj svjetskoj izložbi inovacija upravo završenoj na Taiwanu. U iznimno jakoj konkurenciji najvećih svjetskih inovacijskih velesila, hrvatski inovatori i poduzetnici su osvojili 7 vrijednih nagrada i izazvali veliki poslovni interes azijskih gospodarstvenika. INNOTECH je ne samo najveća, nego i najbolja izložba inovacija na svijetu uz sudjelovanje inovatora, malih poduzetnika, velikih gospodarskih sistema, brojnih tajwanskih ministarstava, sveučilišta i mladih inovatora. Organizatori INNOTECH-a, državna agencija TAITRA pruža izlagačima neusporedive mogućnosti komercijalizacije, koji su hrvatski inovatori-poduzetnici iskoristili na najbolji način. Ovogodišnja izložba privukla je 1100 izlagača iz 33 države svijeta sa svih kontinenata.

Najvrijednija hrvatska odličja, zlatne medalje osvojili su Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o., za inovaciju „RUDARSKI BULDOŽER – MVD-XLPD“ i Melita i Mira Moćan, COSMEL d.o.o., za inovaciju „OMEGA 6 CREAM – HYDRO za suhu i dehidriranu kožu“.

Srebrne medalje osvojili su: Marko Kravar, Termist d.o.o., za inovaciju „ZAŠTITA ZA PLINOMJER“, Mirjana Brlečić, Priroda liječi d.o.o., za inovaciju „HYALURON+VITAMINS INTENZIVNA REVITALIZIRAJUĆA LINIJA“ i Zvonimir Viduka, ALTPRO d.o.o., za inovaciju „Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP“. Indonezijsko udruženje inovatora INNOPA je „AP AUTOSTOP“ nagradilo i posebnom Zlatnom medaljom.

Brončanu medalju osvojila je Sanja Lončarek, LELS, za inovaciju „LELS – DRVENE NATIKAČE S PROMJENJIVIM GORNJIŠTEM“.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je predstojeći 43. hrvatski salon inovacija INOVA-BUDI UZOR 2018, koji će se u studenom održati u Zagrebu uz očekivano sudjelovanje 30 država iz cijeloga svijeta. Najavljen je dolazak velikog broja inovatora iz Azije.

Hrvatski nastup na INNOTECH 2018 organizirali su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba, uz potporu Grada Zagreba.

Savez inovatora Zagreba
Tajnik
Neven Marković

PREUZMITE

Popis izlagača s nagradama TAIWAN INNOTECH EXPO 2018