NAJVEĆA AMERIČKA IZLOŽBA INOVACIJA I NOVIH PROIZVODA
Pittsburgh, lipanj 2017.

HRVATSKI INOVATORI ZLATNI U SAD-u

Na INPEX-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 22 godišnju tradiciju sjajnih nastupa. Devet hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s ukupno 12 odličja, 9 zlatnih medalja, prestižnom nagradom “Inventors Cup”, nagradom za najbolju žensku inovaciju i posebnim priznanjem vodeće tajvanske organizacije inovatora. Veličinu hrvatskog uspjeha čini i niz poslovnih kontakata i konkretni interesi brojnih američkih kompanija.

Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Pavao Potočki, čiji je „Mini elektronski box“ nagrađen jednom od najvrijednijih nagrada izložbe „Inventors Cup“, zlatnom medaljom i posebnom tajvanskom nagradom. Riječ je o opremi za boksački trening koja omogućava bodovanje bez suđenja i opasnosti od ozlijede. Niz je američkih kompanije iskazalo poslovni interes za komercijalizaciju na američkom tržištu, a osobito tvrtka poznatog poduzetnika i bivšeg boksačkog prvaka Georgea Foremana.

Anđelka Toto Ormuž, Pavoran d.o.o. za inovaciju „na5u zaštita za ženske cipele od oštećenja tijekom vožnje“, osvojila je zlatnu medalju i nagradu za najbolju žensku inovaciju. Uz niz poslovnih kontakata, organizatori velike međunarodne izložbe i poslovne konfrencije u Las Vegasu, izabrali su ovu hrvatsku inovaciju za posebno predstavljenje.

Mag.pharm. Mirjana Brlečić, PRIRODA LIJEČI d.o.o. za inovaciju „NIKEL PRIVE“, nagrađena je zlatnim odličjem uz značajni poslovni interes za izvoz na američko tržište. Zlatnim medaljama nagrađeni su i Tomislav Bronzin, CITUS Ltd. za inovaciju „BodyMeasures“, Vjekoslav Majetić, DOK-ING d.o.o. za inovaciju „Multifunkcionalno komunalno električno vozilo tom-tom“, Almir Karabegović, ADLEJA d.o.o. za inovaciju „Spirala za kobile“, Zvonimir Viduka, ALTPRO d.o.o. za inovaciju „Željezničko cestovni prijelaz RLC23“, Goran Miljković, VITA-VERDE d.o.o. za inovaciju „Tekuće stolno sladilo zelena stevia“.

Osobito smo ponosni na zlatno odličje učenika zagrebačke I. tehničke škole Tesla, Mariana Cipriana Mitrica i negovog mentora Gorana Ecimovića, za inovaciju „Glasovni termometar“ namijenjenu slijepim i slabovidnim osobama.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je 42. hrvatski salon inovacija INOVA u studenom u Osijeku, na koji su svoj dolazak najavili inovatori iz svih vodećih svjetskih inovacijskih velesila.

Ovogodišnje sudjelovanje na INPEX-u organizirali su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz vrijednu potporu Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatski inovatori vraćaju se u Zagreb letom iz Londona u subotu, 17. lipnja u 11:35 sati.

 

PREUZMITE

>>>>> INPEX 2017 Popis inovacija s nagradama <<<<<

>>> INPEX 2017 Opisi inovacija <<<<<

>>>>> Fotografija INPEX 2017 na HR prostoru <<<<<