JAPAN DESIGN and INVENTION EXPO 2017
Tokyo, kolovoz 2017.

HRVATSKI INOVATORI POBIJEDILI U JAPANU

Nakon niza međunarodnih uspjeha hrvatskih inovatora tijekom prošlih dvadesetak godina diljem svijeta, naši najbolji inovatori i poduzetnici su ostvarili izniman uspjeh i u Japanu, zemlji inovacija!
Na upravo završenoj izložbi Japan Design and Invention Expo, u prestižnom tokijskom izložbenom i kongresnom centru The Tokyo Big Sight, 8 hrvatskih inovatora osvojilo je 9 odličja, Posebnu nagradu izložbe s novčanom nagradom, 5 zlatnih i 3 srebrne medalje. Organizatori izložbe, WIIPA, svjetska organizacija inovatora i industrijskog vlasništva, s japanskim partnerima, okupili su velik broj inovacija iz svih vodećih azijskih inovacijskih velesila. Takva izložba u najvećem japanskom izložbenom prostoru /230.000 m2/ uz ogroman broj posjetitelja, bio je pravi inovacijski spektakl, pa je ovaj, još jedan hrvatski uspjeh tim značajniji.
Najuspješniji hrvatski izložak, bio je ROTO RAŠPA, autora, Ivana, Tomislava i Romana Krunića, Roto Kruna d.o.o. s posebnom nagradom i zlatnom medaljom.
Zlatna odličja osvojili su Nikel Prive, Mirjane Brlečić, Priroda liječi d.o.o.; Kontracepcijska spirala za pse, Almira Karabegovića, Adleja d.o.o; TOM-TOM, Multifunkcionalno komunalno električno vozilo, Vjekoslava Majetića, DOK-ING,d.o.o. i MINI ELEKTRONSKI BOKS, Pavla Potočkog.
Srebrna odličja dobili su BodyRecog, Anite Bušić, Live Good d.o.o.; Željezničko-cestovni prijelaz RLC23, Zvonimira Viduke, ALTPRO d.o.o. i Integrirani tehnički podsustav za inteligentnu vojnu i zaštitnu odjeću, Dubravka Rogalea i Snježane Firšt Rogale s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.
Inovatori, poduzetnici koji su i osobno sudjelovali na izložbi, gospoda Karabegović i Krunić imali su niz B2B susreta s japanskim, kineskim i tajvanskim poduzetnicima.
Hrvatsko izaslanstvo je u veleposlanstvu RH u Tokiju primio Veleposlanik, gospodin Dražen Hrastić sa suradnicima, a gospođa Ivana Stanković, druga tajnica Veleposlanstva je i osobno sudjelovala u ovom velikom hrvatskom uspjehu.
Organizatori sudjelovanja hrvatskih inovatora u Tokiju bili su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz veliku potporu Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

 

PREUZMITE

>>>>> Popis inovacija <<<<<